Δελτίο Τύπου ΠΟΣΥΠ – Έκφραση ικανοποίησης για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας από την Πολιτική Ηγεσία

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνάντησης μας με την Πολιτική Ηγεσία και των συντονισμένων ενεργειών της ΠΟΣΥΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, η Υπουργός Παιδείας έδωσε εντολή στην διοίκηση, ώστε:

α) Να εκκινήσει η διαδικασία για να πραγματοποιηθούν οι 300 εκκρεμείς μετατάξεις εκπαιδευτικών στην διοίκηση με τις διατάξεις του Ν.1824/1988.
Η Υπουργός έδωσε την σχετική εντολή στο αρμόδιο τμήμα ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Με την ενέργεια αυτή αποκαθίσταται οριστικά μία αδικία ετών, τελειώνει η πολυετής ταλαιπωρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών και οι υπηρεσίες μας στελεχώνονται και ενδυναμώνονται με έναν σημαντικό αριθμό μόνιμων και έμπειρων υπαλλήλων.

β) Να εκκινήσει η διαδικασία για την έγκαιρη καταβολή των υπερωριών του έτους 2020 για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
γ) Να εκδοθεί άμεσα η απόφαση συγκρότησης των τριμελών οργάνων αξιολόγησης των υποψηφίων προς μετάταξη με τις διατάξεις του νόμου της κινητικότητας, τα οποία θα συγκροτηθούν σε κάθε υπηρεσία. Σε κάθε τριμελές όργανο θα υπάρχει ως παρατηρητής εκπρόσωπος του οικείου Συλλόγου Εργαζομένων.

Η ΠΟΣΥΠ εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή των ανωτέρω αιτημάτων της από την Πολιτική Ηγεσία και θα συνεχίσει τόσο τον διάλογο όσο και την πίεση για την επίλυση και των υπολοίπων προβλημάτων, με στόχο την αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης και παράλληλα την ικανοποίηση των δίκαιων κλαδικών μας αιτημάτων.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ

Print Friendly, PDF & Email