Συνάντηση του Δ.Σ. με τον Γ.Γ. Ε.Ε.Κ.Δ.Β. Γιώργο Βούτσινο 

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠAIΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 – ΤΚ 54622
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-954132
Web: https://eypymt.sch.gr
Email: eypymt@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 19-12-2019
Αρ. Πρωτ.: 35
 

Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Θέμα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ  Ε.Ε.Κ.Δ.Β.  ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΙΝΟ                                                                           

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στην Θεσσαλονίκη, με τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β. Γιώργο Βούτσινο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του, θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΔΙΕΚ και το διοικητικό προσωπικό τους.

Του θέσαμε το κύριο αίτημά μας που αφορά στην ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ στην διαδικασία επιλογής Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα ΔΙΕΚ, όπως ακριβώς συνέβαινε έως το 2013.

Ο Γενικός ζήτησε να διευκρινίσουμε αν το αίτημά μας αφορά μόνον τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα ΔΙΕΚ ή όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους. Αν και δεν εξέφρασε τις προθέσεις του, η ερώτηση αυτή καθαυτή μας άφησε την εντύπωση ότι το θέμα αυτό κατ’ αρχάς δεν αποκλείεται από τη συζήτηση.

Επίσης του θέσαμε την ανάγκη στελέχωσης των ΔΙΕΚ με μόνιμο διοικητικό προσωπικό καθώς και την ανάγκη αλλαγής της δομής τους ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις, προτείνοντας συγκεκριμένες οργανωτικές αλλαγές.

Τέλος αναφερθήκαμε στις διαχρονικές δυσλειτουργίες της Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο γεγονός που δημιουργεί αρκετές φορές υπηρεσιακά αδιέξοδα σε υπαλλήλους των ΔΙΕΚ.

Επιβεβαιώσαμε με τον Γενικό την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου για όλα τα παραπάνω και ζητήσαμε να καθοριστεί σύντομα συνάντηση του στο Υπουργείου με την ΠΟΣΥΠ, ώστε να συζητηθούν και να αναλυθούν περαιτέρω τα αιτήματα του κλάδου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ A. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΤΑΡΜΑ
Print Friendly, PDF & Email