Ενημερωτικό σημείωμα – Καταγγελία της Προϊσταμένης Προσωπικού της ΔΔΕ Καβάλας κ. Αναστασίας Δεμερτζίδου

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΥΠAIΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 – ΤΚ 54622
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-954132
Web: https://eypymt.sch.gr 
Email: eypymt@gmail.com
Θεσσαλονίκη, 29-10-2020
Αρ. Πρωτ.: 22
         

 

Προς: ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Θέμα: «Ενημερωτικό σημείωμα – Καταγγελία της Προϊσταμένης Προσωπικού της ΔΔΕ Καβάλας  κ. Αναστασίας Δεμερτζίδου»

Κ Περιφερειακέ Διευθυντή,

Με έκπληξη γίναμε αποδέκτες του ενημερωτικού σημειώματος της συναδέλφου μας Αναστασίας Δεμερτζίδου, Προϊσταμένης του Τμήματος Γ΄ Προσωπικού της Δ.Δ.Ε. Καβάλας, στις 21-09-2020, με το οποίο μας καταγγέλλει τόσο τις παράνομες ενέργειες του Διευθυντή ΔΔΕ Καβάλας κου Βαγενά Απόστολου, όσο και  την διαφαινόμενη δική σας  ανοχή  σε αυτές τις ενέργειες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, την ψευδή δήλωση διενέργειας της υποχρεωτικής συμβουλευτικής συνέντευξης του Ν. 4369/2016, από τον κο Βαγενά,  για την αξιολόγηση έτους 2018 της συναδέλφου μας, καθώς και την παράνομη παράτυπη κατάθεση της σχετικής έκθεσης αξιολόγησής της!

Παρότι ακυρώθηκε από εσάς η διοικητική πράξη της αξιολόγησης της συναδέλφου, κατόπιν προσφυγής της, δεν έχετε ακόμη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική δίωξη του Διευθυντή της ΔΔΕ Καβάλας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μη  εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης, έως σήμερα, αποτελεί πλέον πειθαρχικό  παράπτωμα και για εσάς.

            Επιπρόσθετα, σας έχουν κατατεθεί έγγραφα για την μη απόδοση και γνωστοποίηση των εντύπων αξιολόγησης έτους 2016, του προσωπικού της ΔΔΕ Καβάλας από το Διευθυντή κο Βαγενά και κατά το μέρος που τον αφορά,  τόσο στο αρμόδιο Τμήμα όσο και στους υπαλλήλους, αλλά δεν έχετε ακόμη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική δίωξη του Διευθυντή της ΔΔΕ Καβάλας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μη  εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης, έως σήμερα, αποτελεί πλέον πειθαρχικό  παράπτωμα και για εσάς.

            Επίσης, με αφορμή τις καταγγελίες της συναδέλφου μας  για τις ανωτέρω πράξεις του και προς άσκηση πίεσης εναντίον της ο Διευθυντής ΔΔΕ Καβάλας προχώρησε σε αναίτια και  εκδικητική πειθαρχική δίωξη της, η οποία στερείται νομιμότητας τόσο  στον τύπο όσο και στην ουσία, διότι ο ίδιος εκκίνησε την πειθαρχική διαδικασία, κατά παράβαση της πάγιας νομολογίας, η οποία καθιστά μη ανεκτή τόσο την εκκίνηση όσο και την επιβολή ποινής από το ίδιο διοικητικό όργανο κατά του οποίου στρέφεται η επίμαχη πράξη ή ενέργεια.

Συνεπώς η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου από τον Διευθυντή της ΔΔΕ Καβάλας θα εκπέσει και θα ακυρωθεί από το οικείο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά ο Διευθυντής έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, για τα οποία δεν έχετε ακόμη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική δίωξη του.

Τέλος δεν έχετε λάβει κανένα μέτρο προστασίας της συναδέλφου, παρά την αναλυτική ενημέρωση σας αλλά και το αίτημα της για εξαίρεση του Διευθυντή ΔΔΕ Καβάλας από πειθαρχικό της Προϊστάμενο,  αντίθετα της επιβάλλατε μία πειθαρχική ποινή όταν μεταβιβάστηκε σε εσάς η ευθύνη από τον κ. Βαγενά, η οποία όχι μόνον μας παραξένεψε για το ύψος της,  αλλά δεν έχει καμία αναφορά στις αρχές της αναλογικότητας, της προσφορότητας,  της αναγκαιότητας και της χρηστής  διοίκησης.

Κ Περιφερειακέ Διευθυντή,

Σας καλούμε με την ιδιότητα του πειθαρχικού Προϊσταμένου του  Διευθυντή της ΔΔΕ Καβάλας να προβείτε άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες τόσο για τον πειθαρχικό έλεγχο του κου Βαγενά, όσο και για την προστασία της συναδέλφου μας.

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της ιδιότητας μας θα υπερασπιστούμε την τιμή, την υπόληψη αλλά και την υπηρεσιακή και υπαλληλική κατάσταση της συναδέλφου μας, από τις αυθαιρεσίες του Διευθυντή της ΔΔΕ Καβάλας, αλλά και τις δικές σας παραλείψεις.

Ευελπιστούμε στην πιστή τήρηση των νόμων, της διαφάνειας και  της χρηστής διοίκησης!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ A. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΝΤΑΡΜΑ

 

Print Friendly, PDF & Email